A Zseri Vadászház csodás, erdei környezetben, távol a világ zajától, a közkedvelt Gaja-völgyi kirándulóhely mellett, Székesfehérvártól csupán 20km-re, Fehérvárcsurgón található. Első osztályú szállással, remek kikapcsolódási lehetőségekkel, kiváló vadgasztro- és magyaros konyhával,  igazi zavartalan nyugalommal, finn szaunával, kerti napozóval, számtalan kirándulási, horgászati lehetőséggel várja egész évben minden kedves vendégét.

A házban két lakosztály, négy emeleti, erkélyes superior, két standard egy fölszinti superior és egy akadálymentesített szoba áll a szállóvendégek rendelkezésére. A hangulatos és tágas, erkélyes szobákban szúnyogháló, fegyverszéf, műholdas TV szolgálja vendégeink kényelmét. Első osztályra minősített szobái korszerű és kényelmes, nagyméretű ágyakkal rendelkeznek, illetve pótágyakkal is kiegészíthetők, így igény szerint akár egyszerre akár 40 fő részére is tudunk szállást biztosítani. A teljes kikapcsolódást segíti a nyolc fő befogadására alkalmas finn szaunánk. A szobaárak tartalmazzák a másnapi bőséges, vidéki reggelit is. 

A Fehérvárcsurgói Vadászház vendégei trófeákkal, művészi fafaragásokkal díszített,  kandallós éttermünkben kóstolhatják meg nap mint nap a ház vadétel remekeit, helyi specialitásait. A helyszín kiválóan alkalmas családi, baráti és céges rendezvények, esküvők, üzleti ebédek lebonyolítására is. Éttermünkben egyszerre 80 fő étkeztetésére van lehetőségünk.

Gyönyörű kert- és teraszhelyiségünk remek helyszíne a hangulatos reggeliknek, ebédeknek, vacsoráknak, függőágyainkban ejtőzve pedig kényelmesen pihenhetnek vendégeink. Rendelkezésre állnak bel- és kültéri ügyességi játékok, sporteszközök, gyermekjátékok és kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.

A táj leírása


A Gaja-patak a Keleti-Bakony legfontosabb és legtisztább vízfolyása. A Bakony ezen része, tekintettel karsztos mészkőfelszínére, vízben szegény, a Gaja-patak azonban már akkor itt folyt, amikor még nem mészkő volt a felszínen. A dolomitból álló kőzettömeg folyamatosan emelkedik, miközben törések keletkeznek benne, így alakult ki a ma is látható, 4 km hosszú, meredek falú szurdokvölgy. A Gaja-patak Nagyesztergár mellett ered, és 20 kilométeren át kelet felé folyik, majd a Bakonynál délre fordul. Vizével táplálja a Fehérvárcsurgói-víztározót, majd dél felé folytatja az útját, a Móri-vízzel, a Sárvízzel és a Séddel egyesülve egészen a Dunáig. A medre agyagos, vize barnássárgás színű.

Növény- és állatvilág


A szurdokvölgyben erősen párás a levegő, amely a buján tenyésző növényzet létrejöttét segíti. Egy-egy kanyarulatban kedvező napsütési helyzet alakul ki, ami szinte őserdei klímát teremt. A völgyből felfelé haladva védelmi rendeltetésű égerligetek, szurdokerdők, karsztbokor erdők között sziklagyep és lejtősztyepp található, melyeket a platókon a gazdasági rendeltetésű mészkedvelő és cseres-tölgyesek követnek. A területen komoly vadgazdálkodás is folyik, a vadaskertet még 1888-ban gróf Károlyi Gyula létesítette, 1977-ben a Mezőföldi Vadgazdaság felújította, ma a Vadex Zrt. kezeli. A nagyvadak – szarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és a Magyarországon kizárólag Fehérvárcsurgón élő szikaszarvasok – mellől nem hiányoznak az apróvadak sem, de a madárvilág is jelentős. A szurdok csendjében csodálatosan visszhangzik a kakukk kiáltása.

Történelem


A terület földrajzi fekvésénél fogva alkalmasnak bizonyult arra, hogy az embert az írott történelem előtti korban letelepedésre késztesse. A Gaja-völgy Krisztus előtt közel hatezer évvel ezelőtti neolitikum korából származó telepei jelzik a legkorábban megtelepültek nyomait. A krónikák híradásainak ismeretében a honfoglalás korában Árpád vezér törzsének szállásvidéke, táborhelye, majd a környék vadban gazdag erdeje és gyógyvize miatt a nemességre emelt királyi vadászok lakhelye volt. Az írások szerint Szent István királyunk is szívesen vadászott a környék erdeiben, ahová csónakkal érkezett Fehérvárról. A terület birtokosai folyton cserélődtek, a terület a Csákok, a Rozgonyi család, a Szapolyai család, I. Ferdinánd, a Nádasdyak, majd Hochburg János birtoka is volt, míg 1834-ben elzálogosítás, majd vásárlás útján a Károlyiak kezébe került.

Látnivalók, programlehetőségek


A Fehérvárcsurgói víztározó, a Gaja patak valamint a vadaspark együttese rendkívüli látványosság minden olyan ember számára, aki kicsit is kedveli a természetet, a természetjárást vagy egyszerűen csak ki szeretne kapcsolódni. A látogatók megismerhetik a völgy geológiai és régészeti értékeit, sajátos élővilágát, természeti ritkaságai mellett tájékozódhatnak gazdag történelmi múltjáról, több évszázadra visszatekintő vadászati jelentőségéről.
Érdemes megnézni:
Vaskereszt, Millenniumi fa, késő bronzkori halomsírok, Ádám-Éva fa, Alba Regia forrás, Vasutas pihenő, Károly-kilátó, három barlang: Gaja-szurdok sziklaürege, Rigó-lyuk, Sobri Jóska-barlangja.


Programok, szolgáltatások

– Akár több napos kirándulási lehetőséget nyújt a házat körülölelő Gaja-szurdokvölgy, csodás látnivalókkal.
https://www.turistamagazin.hu/hir/gaja-szurdok-amelyet-a-panoramakert-is-erdemes-felkeresni
https://trekhunt.com/hu/article/gaja-szurdok/
– A vadászháztól nem messze található a Majki remeteség, Az egész Európában kuriózumnak számító műemlékegyüttes ma már teljes szépségében megújulva várja a látogatókat.
https://majkiremeteseg.hu/
 – Múzeumlátogatás a vadászház közvetlen szomszédságában található a Bársony István emlékmúzeumban, mely gyönyörűen bemutatja a környék történetét – a program díjmentes, előre foglalás szükséges. 
– A háztól 20m-re húzódik az Országos Kéktúra útvonal, mely által kisebb-nagyobb túrát szervezhetnek az egyedülálló szépségű Gaja-szurdokvölgyben
– Időjárástól függően lehetőség van horgászni a Fehérvárcsurgói víztározónál és közeli Pisztrángos tónál
– A szomszédos Károlyi kastély megtekintése szintén kiváló elfoglaltságot kínál
– Kirándulhatnak a csodás panorámával rendelkező Csókakői várhoz, de
– A közeli Károlyi kilátó is páratlan kilátással ajándékozza meg az odalátogatókat.
– Bor- pálinkakóstoló, vacsora lehetőség – előre egyeztetéssel, létszámtól függően 
– A vadászházban kül- és beltéri játékok, ping-pong asztal, darts, függőágyak, minikönyvtár biztosítja vendégeink szórakoztatását, pihenését. 
– Remek kikapcsolódást nyújt a vadászházban található 8 fős klasszikus finn szauna
– Kerékpárbérlés